Код Гацка пронађена 73 паковања марихуане

ГАЦКО | Полицијски службеници Полицијске станице Гацко су у јутарњим часовима 27. августа 2018. године, у мјесту Михољаче, општина Гацко, пронашли путнички аутомобил марке „Volkswagen“, тип „Passat“, у коме су претресом пронађена 73 целофанска паковања опојне дроге.

Полицијски службеници су путнички аутомобил покушали да зауставе на магистралном путу М-20, Гацко – Фоча, али након што је возач наведеног аутомобила угледао полицијску патролу, окренуо је аутомобил и упутио се према Гацку. Полицијски службеници су напуштен путнички аутомобил пронашли у мјесту Михољаче, општина Гацко.

С обзиром, на оперативна сазнања да се аутомобил користи за превоз опојне дроге, полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге ПУ Требиње су извршили претрес којом приликом су пронађена 73 целофанска паковања зељасте биљне материје која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу марихуану, која су била упакована у три вреће: двије јутане и једну платнену.

Даљим расвјетљавањем догађаја, полицијски службеници су стекли основ сумње да су починиоци кривичног дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ лица иницијала М.М. (1993) из Зворника и В.Ч., држављанин Републике Црне Горе, против којих ће Окружном јавном тужилаштву у Требињу бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу након комплетирања предмета.
Радио Требиње