Косовски специјалци око језера Газиводе, Војске Србије у стању највише борбене готовости

Неколико десетина припадника косовских специјалних снага РОСУ и даље се налази око језера Газиводе иако је претходно било речено да су се повукли.

Они су јутрос ушли у Центар за екологију и развој спорта у том месту, распоредили се око вештачког језера и хидроцентрале Газиводе како би обезбедили трасу којом се кретао косовски председник Хашим Тачи током посете језеру.

Полиција Србије у стању је највише приправности, а Војске Србије у стању највише борбене готовости, по наређењу председника Александра Вучића, који је и врховни командант војске.

Mинистар Вулин саопштио да је Војска Србије прати ситуацију и да је спремна да одговори на сваки развој ситуације.

Председник Александар Вучић упутио је протест шефу НАТО-а Јенсу Столтенбергу, сазнаје Танјуг. Вучић ће се у 21 сат обратити јавности. Срби на КиМ окупљају се на више локација.

Заменик комаданта косовске полиције за север Бесим Хоти одбацује тврдње званичника Србије о заузимању Газивода и хапшењима на том подручју, те наводи да су они тамо због „једне посете“.

Како јавља репортер РТС-а, Хашим Тачи се налази на Газиводама и то у пратњи директора косовске полиције. Мотив и циљ доласка тренутно су непознати.

Главни портпарол КФОР-а Винћенцо Грасо каже за Танјуг да та мисија још нема информација о упаду припадника Росу на север Косова.

Извор: РТС, Танјуг