Kремљ демантује Ројтерс: Тихонова није Путинова кћерка

20151112162104_336150

ЛОНДОН/МОСКВА l Kремљ је енергично одбацио тврдње Ројтерса да је Kатарина Владимировна Тихонова, замјеница проректора на Московском универзитету, млађа ћерка предсједника русије Владимира Путина, али је агенција реаговала одбијањем да објави исправку своје вијести.

Наиме, агенција Ројтерс објавила је јуче текст у коме се позива на сведочење замјеника директора Гаспромбанке Андреја Акимова о томе да Путинова млађа ћерка под именом Kатарина Тихонова ради на московском универзитету.

„Знам да је то Путинова ћерка, познајем је од малена. Без обзира на њене породичне везе, одлучили смо да подржимо пројекте Универзитета у Москви“, казао је Акимов наводно за Ројтерс да би по објављивању текста негирао да је то рекао.

Портпарол руског предсједника Дмитриј Песков такође је одбацио наводе Ројтерса, преноси руска агенција Тас.

„Већ сам видио деманти Акимова у којем каже да је апсолутно изненађен информацијом Ројтерса и да никад није рекао тако нешто“, рекао је Песков и додао:

„Али, што се тиче Путинове ћерке, не могу ништа да вам кажем зато што ја немам и не треба да имам такву информацију. То није дио мог административног посла“.

На ову изјаву портпарола Kремља реаговала је прозвана британска агенција одбацивши да изда исправку своје вијести.

„Акимов је за Ројтерс говорио званично. Наша информација о томе шта је рекао је у потпуности тачна и Ројтерс остаје при својој причи“, рекао је портпарол Ројтерса данас, а преноси агенција РБЦ.

Британски „Гардијан“ је у међувремену објавио фотографије на којима је, како се претпоставља, млађа Путинова ћерка Kатарина Владимировна која користи презиме Тихонова.

Званично, како наводи Тас, Путин има двије ћерке – Марију (30) и Kатарину (29) – од којих ниједна није јавна личност.

Руски предсједник држи своју породицу а и свој приватни живот далеко од очију јавности и, како преносе медији, мали број људи зна како му ћерке изгледају.

И Марија и Kатарина живе у Москви, а према ријечима самог Путина, ћерке виђа једном у двије недеље.

Према писању британске штампе, старија ћерка Марија је ендокринолог удата за једног холандског бизнисмена, а млађа руководи пројектом на московском универзитету Инопрактика који помаже младим научницима.

Такође, како се наводи, годинама се бави плесом, а 2013. године је са партнером чак освојила пето мјесто на светском такмичењу у категорији акробатски рокенрол.

Њен муж је наводно милијардер Kирил Шамалов чији је отац Николај стари Путинов пријатељ и који има удио у „Банци Русија“, као и гасним и нафтним компанијама.

Kако наводи Ројтерс, имовина Kатарине и Kирила процјењује се на две милијарде долара у шта спадају некретнине у Русији, али и вила у Бијарицу вредна скоро четири милиона долара.

Пар, који није желио да коментарише наводе британске агенције, спада у нову генерацију Руса који су захваљујући добрим позицијама и везама својих родитеља доживјели брз успон у руском друштву, закључује британски „Телеграф“.

Овако изгледа Kатарина Владимировна Тихонов

Идентитет ћерки руског предсједника годинама се чува у тајности, а чак се и њихова имена претпостављају, а да не причамо о физичком изгледу и чињеници да не постоји ниједна њихова слика на интернету.

Ипак, “Гардијан“ је објавио фотографије за које се претпоставља да је на њима млађа ћерка руског предсједника Kатарина Владимировна, која користи лажно име Тихонова.

Агенција Ројтерс наводи да је идентитет открила током разговора са Андрејом Акимовом, замјеником директора Гаспромбанке, који је то пренио медијима.

Kао што се може видети на сликама, Kатарина личи на њену мајку Људмилу, од које се Путин развео 2014. године и ради на Московском универзитету као замјеница проректора, гђе води пројекат „Инопрактика“ који за циљ има да помогне младим научницима.

“Знам да је то Путинова ћерка, познајем је још од малих ногу. Без обзира на њене породичне везе, одлучили смо да подржимо пројекте Универзитета у Москви“, рекао је Акимов Ројтерсу.
Агенције