Кунтош нудио на продају текст Дејтонског споразума за 100.000 КМ

ПАЛЕ │ Полиција је поднијела извјештај против Жељка Кунтоша /48/ из Пала, који је у својој кући скривао оригинални текст Дејтонског мировног споразума на енглеском језику и нудио га на продају за 100.000 КМ, ради стицања противправне имовинске користи, сазнаје Срна.

Уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, Кунтош је спроведен у Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминалитета Републичког јавног тужилаштва Републике Српске у Бањалуци.

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП- а Републике Српске ухапсили су Кунтоша у Палама, након што су претресли његов стамбени објекат и пронашли оригиналну верзију Дејтонског мировног споразума на енглеском језику.

Портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић рекла је Срни да ће Кунтоша данас испитати републички јавни тужилац.

Тојагићева је додала да је Кунтош ухапшен због основа сумње да ј починио кривично дијело трговина утицајем, те фалсификовање или уништавање службене исправе.

Срна