Либија- Отети Срби лоцирани, отели их криминалци, а не ИД?

066156
БЕОГРАД l Српски држављани који су отети у Либији лоцирани су у околини мјеста Сабрата, гдје је извршен напад на српску делегацију, сазнају Вечерње новости.
Београдски лист наводи да су у току интензивни преговори српских безбједносних служби и либијских власти са групом за коју се сумња да је отела Слађану Станковић и Јована Степића.
Такође, постоје увјеравања са либијске стране да би службеници српске Амбасаде у Триполију могли ускоро да буду пуштени на слободу.
Политика наводи да је амбасадор Потежица кренуо ка Тунису како би своју породицу пребацио у Србију, док је, према сазнањима београдског листа, службеница за везу Амбасаде Србије Слађана Станковић раније тражила да буде повучена са те функције.
У међувремену Вијеће безбједности Сабрате је саопштило да није било обавијештено о проласку српског дипломатског конвоја и навело да за отмицу одговорним сматра амбасадора Србије и надлежне државне институције које се нису консултовале са тим вијећем.
Према незваничним информацијама београдског листа, постоје индиције да су српске држављане отеле одређене криминалне групе и да је циљ отмице финансијске, а не политичке природе.
Б92