Лицитација „Херц инвест“ понудио 417.000 KМ за хотел у Невесињу

ТРЕБИЊЕ I Окружни привредни суд у Требињу прихватио је као највећу понуду предузећа „Херц инвест“ из Требиња да купи хотел „Ваздушна бања“ у Невесињу за 417.000 KМ.

Понуде четири понуђача отворене су данас на осмој лицитацији у Окружном привредном суду у Требињу, а судија Мирјана Kокотовић је рекла да је прихваћена највећа понуда и да понуђач мора у року од 15 дана да уплати новац, јер у супротном губи право на уплаћени депозит.

Понуду од 315.000 KМ дао је „Kodiakhem“ Требиње, 301.111 KМ понудио је Предраг Павловић из Фоче, док је суму од 300.000 KМ понудио Михајло Ивковић из Невесиња.

Почетна цијена покретне и непокретне имовине хотела „Ваздушна бања“, које је у стечају од 2011. године, била је 265.000 KМ.

Заступник радника хотела Миодраг Вуковић рекао је да су сви са радошћу дочекали да се стечај коначно заврши, напомињући да је овај угоститељски објекат раније запошљавао 12 радника.

Јавном отварању понуда присуствовао је и Миливоје Мрковић из Невесиња, чији је пуномоћник Марио Милетић рекао да је његов клијент прије три године дао понуду која је била најповољнија, али да тада није прихваћена и да му није јасно због чега.

„Сматрамо да није требало ићи са продајом док се не заврши поступак који Мрковић води по овом предмету. Видјећемо шта ће рећи Врховни суд и ако буде потребно и Апелациони суд“, навео је Милетић.

Срна