Лидери СДС, ПДП и СНСД данас са патријархом и члановима Синода

363914_1
БИЈЕЉИНА │ Лидери СНСД, СДС и ПДП Милорад Додик, Младен Босић и Младен Иванић и предсједник Скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић састали су се са његовом светошћу српским патријархом Иринејом у Владичанском двору у Бијељини гђе разговарају о актуелним политичким, вјерским и националним питањима.

Тим разговорима присуствују и чланови Синода Српске православне цркве, као и епископи из БиХ.

Предсједник Републике Милорад Додик рекао је прије састанка да је патријарх Ириније несумњив ауторитет и да су овакви састанци веома важни.

„Овакви састанци требало би да буду редовна пракса, али је важно да смо се окупили на овакав начин и свакако да никада није касно“, истакао је Додик.

Први замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Младен Босић рекао је да од састанка очекује „нешто паметно и конструктивно“.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић и српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, се нису обраћали новинарима.

Из Епархије зворничко-тузланске најављено је да би састанак који је почео у 10.00 часова могао да буде завршен до 12.30 часова.

У јавности се различито коментарише овај састанак, који је према некима организован како би се у Републици Српској успоставило политичко јединство двије најјаче странке у Српској СНСД и СДС.

Тешко је повјеровати да ће до тога доћи, тим прије што су на сцени различити политички концепти између два супростављена блока, које воде СНСД и СДС.

СНСД с коалиционим партнерима ДНС и СП врши власт у Републици Српској, а СДС са ПДП и НДП на нивоу БиХ.

БН ТВ