Linta: Josipović uvrijedio srpske žrtve odlikujući Ganića

20150210105419_288280
BEOGRAD | Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiji Miodrag Linta ocijenio je da je odlazeći predsjednik Hrvatske Ivo Josipović svojom odlukom da odlikuje člana ratnog predsjedništva BiH Ejupa Ganića uvrijedio i ponizio srpske žrtve na području BiH.
Linta je naglasio da je odluka Josipovića da odlikuje Ganića, koji je najodgovorniji za ratne zločine nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici, potvrda da se njegova politika suštinski nije razlikovala od politike Hrvatske demokratske zajednice /HDZ/ koja Srbiju tretira kao agresora, a Hrvatsku kao žrtvu, koja je „tobože vodila oslobodilački rat“.
„Josipović tokom svog mandata nije ništa učinio da započne rješavanje brojnih problema protjeranih Srba i preostalih Srba u Hrvatskoj“, naveo je Linta u saopštenju.
On je osudio kao laži Ganićeve izjave da je Srbija „rušitelj Jugoslavije“ i „okupator BiH“, kao i da je i dalje „glavni problem Balkana“.
„Činjenice jasno pokazuju da su Jugoslaviju srušio zločinački režim Franje Tuđmana i da je za izbijanje rata u BiH odgovorna Izetbegovićeva politika stvaranja unitarne države, a da je Srbija danas faktor stabilnosti na zapadnom Balkanu“, naglasio je Linta.
Agencije