Мали пољопривредници већ засијали поврће

НЕВЕСИЊЕ I Полазници вртића „Света евгенија царица Милица“ заједно са својим васпитачима намјеравају да у дворишту ове предшколске установе засаде и одгајају поврће. То ће бити у складу и са Правилником Института за јавно здравство Републике Српске који прописује увођење здравих намирница у јеловнике вртића.

У невесињској јавној установи наглашавају да је циљ ових активности да дјеца кроз непосредно искуство  стекну спознаје о биљкама. С друге стране, убирање плодова сопственог рада донијеће им задовољство и трајно ће утицати на свијест о здравој исхрани.

Малишани су ових дана прионули на посао и са много пажње и уз савјете васпитачa припремили расадник и посијали сјеме.

Директорица Вртића Милена Капор каже да су поучени позитивним искуствима приликом прављења зимнице одлучили да малишане укључе у комплетан процес одгајања поврћа, од сијања до убирања плодова. Она наглашава да је ово најбољи начин да дјеца прихвате и оне намирнице које иначе  не конзумирају у исхрани.

Полазници и васпитачи планирају и редовно прољећно уређење дворишта вртића. У ишчекивању топлијих дана уређују боксове у које ће бити засађено цвијеће. Украшавају их својим ликовним радовима урађеним уз много маште и труда.

Радио Невесиње