Мишељић: Почео редовни годишњи ремонт ХЕТ -а, план производње премашен

ТРЕБИЊЕ │ На постројењима “Хидроелектрана на Требишњици” почео је редовни годишњи ремонт који ће трајати 45 дана, потврдио је Срни директор овог предузећа Гордан Мишељић.

Мишељић је рекао да ће првих 15 дана бити безнапонско стање електране “Требиње један” и да у том времену три агрегата неће бити расположива за потребе електроенергетског система Републике Српске.

“Током ремонта биће извршена комплетна провјера агрегата, турбина, генератора и осталих високонапонских постројења. Овога пута ћемо замијенити и прекидаче и растављаче у 220-киловолтном постројењу, а за те намјене смо издвојили 650.000 KМ”, појаснио је Мишељић.

Он је истакао да затварач на тунелу за Хидроелектрану “Дубровник” није спуштен и да је тунел пун воде, због чега ће бити обезбијеђено уредно водоснабдијевање општине Херцег Нови у Црној Гори и Kонавала у Хрватској.

Ремонт у цијелости финансира ХЕТ из сопствених средстава.

Након ремонта очекује се стабилан и поуздан рад постројења.

ХЕТ је у протеклих осам мјесеци произвео више од 1.000 гигават-часова електричне енергије, за 33 одсто више него што је планирано електроенергетским билансом Републике Српске.

Срна