МУП: Лов на лопове и многе бахате возаче

765-574-c14ba5e34b6104e88185aab7b431b87b

БАЊАЛУКА │ Полиција у Републици Српској ће у наредна два мјесеца спровести акције чији је циљ заштита имовине и повећање безбједности саобраћаја, јер се у јулу и августу, традиционално, због сезоне годишњих одмора, повећа број крађа и провала у стамбене објекте, али и саобраћајних незгода.

Овакве мјере изњедрила је статистика, која показује да лопови вјешто користе када нисмо код куће, те односе све што им се нађе под руком.

Осим што ће бити повећана активност на спречавању таквих кривичних дјела, полиција ће се позабавити и возачима који не поштују прописе, јер су током љетних мјесеци чешће трагедије на путевима.

Драган Ћибић, начелник Јединице опште полиције у Управи полиције МУП-а Републике Српске, рекао је да се у јулу и августу, према статистици МУП-а Републике Српске, догађа највише тешких крађа и крађа, односно провала у станове.

То је, како је додао, вријеме када грађани одлазе на годишње одморе, што лица која се баве криминалним активностима добро знају и искориштавају, а притом долази и доста страних туриста, као и наших држављана који раде у Европи.

Ћибић је додао да полиција не може бити на сваком мјесту у свако вријеме, због чега је на сарадњу позвао и грађане, подсјећајући на број полиције 122.

МУП Републике Српске је саопштио да је јуче започео акцију појачане контроле брзине, као и алкохолисаности возача, а која ће трајати до прекосутра.

Мирна Миљановић, начелник Одјељења за односе с јавношћу МУП-а Републике Српске, саопштила је да је неприлагођена брзина кретања возила била у 899 случајева узрок настанка саобраћајних незгода у овој години.

Независне новине