Музички перформанс Ранка Слијепчевића и Боба Вучура

ТРЕБИЊЕ │ У Галерији Музеја Херцеговине вечерас је одржан концерт ауторске музике Ранка Слијепчевића.

Публика је имала прилику да чује неке од старих хитова, као што су: „Опет је на тебе ноћ мирисала“, „Возови“, „Требињска“, а представљено је и неколико нових пјесама.

Слијепчевић није крио задовољство што је приредио концерт у свом родном граду, након паузе од девет година.

„Драго ми је да послије толико година опет свирам у свом граду, пред пријатељима и људима које волим и практично знам све људе који су вечерас дошли да ме подрже. Имао сам ауторску паузу, радио сам доста за друге музичаре. Драго ми је да сам поново присутан у свом граду“, рекао је Слијепчевић.

Богати репертоар познатог требињског кантаутора пратио је на клавиру, Божидар Бобо Вучур.

„Ауторска музика Ранка Слијепчевића је више акустична, и до сада се показало да смо добра комбинација клавира и гитаре. И ја га пратим као пратећи вокал и мислим да смо се нашли у томе, јер његове пјесме мени одговарају и као клавијатуриста могу да дам нешто своје“, навео је Вучур.

Овај музички перформанс привукао је велики број посјетилаца из Требиња, а сви присутни уживали су у познатим мелодијама требињских музичара и сваку пјесму испраћали громогласним аплаузом.

Љубиша Анђелић, требињски новинар и публициста каже да су Слијепчевић и Вучур врхунски музичари и да овакав састав мало ко има на овим просторима и изразио наду да ће убудуће више наступати заједно у нашем граду.

„Слушати њих двојицу је право задовољство“, рекао је Анђелић.

Ранко Слијепчевић је објавио дванаест кантауторских албума, четири збирке поезије, роман „Хамлет од Трибуније“. Писао је стихове и музику за неке од најпопуларнијих пјевача у Србији и бившој Југославији. Добитник је награда на свим значајнијим фестивалима у Србији, Црној Гори и БиХ.

Концерт је одржан у оквиру манифестације Требињско културно љето.

Д.М.