На Љетној школи спорта преко 800 спортиста из РС и Србије

ТРЕБИЊЕ I Љетна школа спорта у Требињу почиње 24. јуна речено је данас након састанка помоћника министра за спорт РС Драгана Јаћимовића са градоначелником Луком Петровићем и представницима локалних предузећа, јавних установа и спортских колектива.

„У организацији Министарства породице, омладине и спорта РС љетња школа спорта у Требињу ће од 24. јуна до 26. августа окупити преко 800 младих перспективних спортиста из Републике Српске и Србије из двадесетак спортских савеза. Један од основних циљева ове спортске манифестације је омасовљење спорта, а ресорно министарство подржава овакве пројекте којима се омладина мотивише да се у што већем броју укључи у спортске дисциплине“, истакао је Јаћимовић.

Он је изразио велику захвалност Граду Требињу, ХЕТ-у и јавним установама које ће помоћи у организације ове манифестације.

Из буџета ресорног министарства за овај пројекат издвојено је преко 200.000 КМ, док ће Град Требиње учествовати са 5.000 КМ.

Састанку су присуствовали представници предузећа „Хидроелектране на Требишњици“, јавних установа „Дом ученика“ Требиње, „Базени“ Требиње, „Требиње спорт“ и Џудо клуба „Леотар“.

Д.М.