Начелник Билеће без скупштинске већине

sednica-so-bileca

БИЛЕЋА I Нови предсједник Скупштине општине Билећа је Глигор Самарџић из СДС-а, партије која ће убудуће предводити скупштинску већину.

Од укупно 19 одборника 10 одборника је гласало за Самарџића, а 7 одборника за СНСД-овог кандидата на ту функцију Љуба Вуковића, док су 2 листића била неважећа.

Избору предсједника Скупштине претходила је свађа, непримјерене ријечи и бурно реаговање одборника, што се наставило и током расправе о избору кандидата за предсједника Скупштине.

Комисија за избор и именовање предложила је да кандидат за предсједника билећког парламента буде СДС-ов Глигор Самарџић, док су се одборници СНСД-а успротивили овој одлуци и предложили да функцију предсједника настави да врши Љубо Вуковић.

ДНС-ов одборник Славко Дангубић је у дискусији рекао да њему и његовој странци не одговара ни један од понуђених кандидата, нагласивши да ће гласати уздржано.

Социјалиста Слободан Чомић рекао је да ће, такође, гласати уздржано, иако је, како кажу у СНСД-у, Чомић до јутрос био са њима у коалицији.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић је истакао да ће сарађивати са скупштинском већином, изражавајући наду да ће се одлуке доносити на добробит грађана.

Нову скупштинску већину чини седам политичких партија са укупно десет одборника.

Радио Требиње