Начелник ЦЈБ Требиње Жарко Лакета – безбједност у Херцеговини на високом нивоу

SANY0636

ЉУБИЊЕ/БЕРKОВИЋИ │ Безбједност на простору свих источнохерцеговачких општина је на високом нивоу, и поред евидентног недостатка полицајаца нарочито у Берковићима и Љубињу, гђе је разуђеност општине велика, а у Невесињу је због тога потребно да ђелују и још два станична ођељења – Зијемља и Лука.

Ово је закључак који је донесен након данашњег састанка начелника ЦЈБ Требиње Жарка Лакете са начелником општине Љубиње Веском Будинчићем, чиме је Лакета и заокружио посјете свим источнохерцеговачким општинама како би се на лицу мјеста увјерио у безбједносну ситуацију.

„Иако смо и начелник и ја задовољни радом ПС Љубиње, закључили смо да је управо Љубињу потребно појачање у новим службеницима, као и Берковићима гђе је потребна непрестана будност и због ситуације да су ово пограничне општине према Федерацији БиХ“, истакао је након састанка Лакета, објаснивши да би било потребно поново отворити полицијске станице Зијемља и Луке код Невесиња, гђе је разуђеност општине нарочито велика.

Он каже да су, у контексту опште безбједносне кризе и без обзира на граничну полицију, овакви потези веома потребни, иако је безбједност на подручју свих општина веома добра и нема назнака нежељених активности у смислу опасности од тероризма, што, како додаје, не значи да временом неће доћи и на ове просторе, а све ове анализе са приједлозима ће предочити министру Лукачу.

Начелник општине Љубиње Веско Будинчић је потврдио да безбједност у Љубињу заиста на високом нивоу, али да су овакви сусрети ради договора о превентивном ђеловању неопходни.

„Немамо великих проблема и за сада је безбједност на нивоу, али то не значи да се стање не може промијенити и треба бити спреман“, каже Будинчић.

Он истиче да до сада од грађана није имао замјерки на рад полиције и да грађани сарађују са полицијом…
Сарансак