Нађено 25 кг живе, ухапшене три особе, спремали је за КиМ

БЕОГРАД │ Ухапшене су двије особе због постојања основа сумње да су у Србију унијели, одлагали и складиштили живу, са намјером да је препродају, саопштио је МУП Србије.

Полиција је приликом претреса просторија у којима су боравили осумњичени пронашла око 25 килограма живе, која је одузета и безбједно транспортована у Институт за нуклеарну науку Винча.

Због овог кривичног дјела уношење опасних материја у Србију ухапшени су М.А. (1971) и С.Ђ. (1952), а кривична пријава поднијета је против још једног осумњиченог за којим је расписана потерница, јер се налази у бјекству.

Постоје основи сумње да су њих тројица у намјери прибављања противправне имовинске користи, кривично дјело починили на подручју Зрењанина, Пожаревца и Великог Градишта, тако што су, противно позитивном законодавству у Србију унијели, одлагали, сакупљали и складиштили живу ради даље препродаје на подручју Косова и Метохије.

Ухапшен је и полицајац Г.Д. (1970) из Великог Градишта због сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја, тако што је помагао у скривању осумњичног који је у бјекству.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће бити приведени Основном јавном тужилаштву у Зрењанину и Основном јавном тужилаштву у Великом Градишту.

Агенције