Најава: Ноћ музеја у Требињу

ТРЕБИЊЕ I Музеј Херцеговине Требиње, једанаесту годину заредом, обиљежиће сутра Међународни дан и Европску ноћ музеја.

Овогодишња манифестација почиње од 18 часова отварањем изложбе „Удахнимо умјетност заједно“, полазника школе сликања и цртања „Центар Кембриџ“ из Требиња, Билеће, Гацка и Невесиња.

На отварању изложбе, наступиће ученици Музичке школе Требиње.

Након тога од 18:30 часова биће одржано предавање „Судар култура – Мјеста сусретања“, проф. др Мартине Кавур и проф. др Бориса Кавура, са Универзитета у Копру, из Словеније, који ће говорити о утицају и посебним везама праисторијских заједница келтске културе и средоземних цивилизација.

Затим ће у 19:30 часова бити одржана радионица за дјецу „Нацртај илирског ратника“ и направи објаву на својој Фејзбук страници о Ноћи музеја у Музеју Херцеговине Требиње.

У 20:30 часова биће отворена изложба „Мјеста сусретања“, аутора проф. др Мартине Кавур и проф. др Бориса Кавура, са Универзитета у Копру, у Словенији.

У дворишту Музеја од 21 час и 30 минута почиње концерт рок групе „Кругови у житу“ из Требиња.

Обилазак сталних музејских поставки је од 18 до 1 час.

Манифестацију Европска Ноћ музеја, Музеј Херцеговине Требиње организује под покровитељством Градске Управе Требиње, која овим програмом започиње манифестацију “Требињско културно љето“ и Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Радио Требиње