Najava: Uspon na Vučji zub i vrhove Orjena

sa jastrebice

TREBINJE | Planinarsko društvo „Vučji zub” u subotu, 11. oktobra , organizuje tradicionalnu akciju „Uspon na Vučji zub i vrhove Orjena“, u kojoj se i ove godine učekuje učešće velikog broja ljubitelja prirode i planinara iz našeg grada, ali i prijatelja društva – planinara iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.
U trebinjskom planinarskom društvu kažu da će i na jedanaestom usponu učesnici biti podijeljeni u tri grupe, za koje su, prema fizičkim sposobnostima, određene tri rute – laka, srednja i teška.
Laka tura posjetioce će odvesti do Dobrog dola, koji je od Ubala udaljen oko 7 km, predviđena je posjeta atraktivnoj Ledenoj pećini kao i pripremanje čaja za sve učesnike uspona. Srednje teška šetnja polazi od Ubala do vrha Jastrebica i kružno se vraća do Pirine poljane, te nastavlja do Dobrog dola. Oni najspremniji obići će vrhove Jastrebica i Vučji zub, gdje je posebno zanimljiva dionica Kreševljev mramor između pomenutih vrhova. Nakon uspona planiran je tradicionalni ručak u Izviđačkom domu na Tulima.
Polazak na Tuli iz Trebinja je u 7 h sa keja ispred hotela Leotar, a svih učesnika u 8 h sa Ubala.
Iz Planinarskog društva „Vučji zub“ pozivaju sve ljubitelje prirode da se pridruže akciji i za sebe izaberu jednu od ponuđenih tura na prelijepom Orjenu.
R.S.