Најмање 29 Повређених у снажној експлозији

087566

ЊУЈОРК | Најмање 29 особа је рањено у експлозији која је ноћас потресла кварт Челси у на њујоршком Менхетну, а на другој локацији у истом дијелу Њујорка пронађено је нешто што личи на експрес лонац, који је жицама повезан са малим уређајем тамне боје, јавио је Си-Ен-Ен позивајући се на изворе у полицији.

Наводи се да полиција провјерава видео снимке са мјеста прве експлозије на којима се чини да је приказана особа која оставља нешто иза себе, што је полицајце довело до закључка да се ради о намјерном чину.

На видео-снимку са сигурносних камера експлозије у Њујорку приказани су људи како престрављено трче по улици и покушавају да се заштите, док около лети разбијено стакло са прозора, јавио је Си-Ен-Ен.

Америчка телевизија је навела да је видео-снимак направљен из локалног фитнес клуба „Oранџитори“ и испред њега, а на њему се види и како папир лети у ваздуху.

Ен-Би-Си њуз је објавио, позивајући се на њујоршку полицију, да су истражитељи на другој локацији пронашли нешто што личи на експрес лонац са „љепљивом траком, жицама и мобилним телефоном“, који је остављен на тротоару, али још није потврђено да се ради о експлозивној направи.

Експрес лонац је коришћен у изради експлозивне направе која је убила троје и ранила 200 људи током маратонске трке у Бостону 2013. године.

Ројтерс наводи да је и градоначелник Њујорка Бил де Блазио изјавио да је по првим индицијама у питању намјерно изазвана експлозија.

– Ми не видимо везу са тероризмом – додао је Де Блазио.

Њујоршки градоначелник је рекао и да истражитељи не вјерују да је експлозија на Менхетну повезана са бомбом која је јуче експлодирала у Њу Џерсију.

Танјуг