Најмлађи кошаркаши Леотара дебитовали у регионалној лиги

ТРЕБИЊЕ │ Најмлађи кошаркаши „Леотара“, чланови генерације рођених 2007. и 2008. године, протеклог викенда су наступили на првом турниру Мини баскет лиге регије која обухвата клубове из БиХ, Црне Горе и Хрватске.

Млади кошаркаши претрпили су три пораза, у првом колу од ријечког „Кварнера“ 42-30, у другом колу од „Рудеша“ из Загреба 44-28 и у трећем од загребачке „Цедевите“ 74-22.

Са вршњацима из загребачке Цедевите

„Ово је прво такмичење за наше најмлађе кошаркаше. Иако су поражени, ми смо задовољни јер су показали да имају потенцијала. Ми смо убједљиво најмлађа екипа на турниру, са свега неколико играча 2007. а најмлађи играч нам је 2009. годиште. Дуго смо путовали, дјеца су била поприлично исцрпљена а ово су им и прве званичне утакмице – и ја сма убјеђен да ће бити све бољи и бољи. Наишли смо на изузетно гостопримство, дјеца су се лијепо дружила и овим турниром је потврђено да спорт не познаје никакве баријере“, каже тренер омладинских категорија КК Леотар Ђорђе Никовић који је на овом турниру водио екипу.

Сљедећи турнир се игра 1. и 2. децембра у Загребу, трећи почетком фебруара у Подгорици а завршница је у Сарајеву у априлу.

Р.М.