Након шест деценија: СРЕДЊОШКОЛЦИ ДОБИЛИ САЛУ ЗА ФИЗИЧКО

ТРЕБИЊЕ │ У Требињу је данас отворена балон сала у којој ће ученици Техничке школе и Гиманзије „Јован Дучић“ имати часове физичког васпитања.

Након шест деценија ове школе су, у оквиру школског комплекса, добиле салу за одржавање часова физичког васпитања.  До сада су професори ове двије школе часове физичког дјелимично одржавали у позајмљеној сали Центра средњих школа или на отвореном војном полигону и школском игралишту.

Нова балон сала је направљена у оквиру јавно-приватног партнерства Техничке школе, Гимназије „Јован Дучић“, приватне фирме „Триал“ и Града Требиња.

Градоначелник Требиња Лука Петровић је истакао да је Град обезбиједио земљиште на коме је изграђена балон сала.

„Након више деценија трајно је ријешен проблем одвијања наставе физичког у овим школама. Град Требиње много улаже у спорт, желимо да се развија и сигурно да ће и ово допринијети не само рекреацији, него и привлачењу дјеце да се баве спортовима. Тако ће бити омогућен и здравији развој дјеце. Нису имали редовну наставу претходних година, а ево сада имају све услове за редовно одвијање часова физичког васпитања. Ово је примјер да се заједничким снагама може много боље. Тако ћемо рјешавати и све остале проблеме, а један од њих је и централно гријање у овој школи“, навео је Петровић.

Он је подсјетио да је комплекс у коме се налазе све требињске школе недавно реконструисан.

Дарко Ракић, директор Техничке школе, каже да ће ученици од ове године имати доста боље услове за часове физичког васпитања.

„Кориштење сале је бесплатно, од 7:00 до 18:30 салу ће користири ученици Техничке школе и гимназијалци“, наводи Ракић.

Мишо Пешић, директор Гимназије „Јован Дучић“ је додао да су се сада стекли сви услови за адекватно одвијане часова физичке културе.

„Сада ће се настава одвијати потпуно контролисано, дјеца су потпуно под контролом професора и радиће у безбједним условима“, рекао је Пешић.

Балон сала је изграђена на 800 квадратних метара, има терен од 18×36 м, на коме је могуће играти мали фудбал, кошарку, одбојку, рукомет и тенис.

Након завршетка часова физичког васпитања, од 18 часова и 30 минута, као и викендом, сала ће се моћи користити у комерцијалне сврхе.

Д.Р.