Напето на граници: Хрватска интервентна полиција ће скидати жицу, али ипак прво протестна нота

granica migranti zica

ЗАГРЕБ │ Словенци при дизању ограде код Сутле ушли су у хрватски териториј те су према том подручју упућене интервентне снаге хрватске полиције, потврдио је данас око 16 часова хрватски министар унутрашњих послова послова Ранко Остојић.

“Само ћемо их упозорити да су ушли у хрватски териториј и да макну ограду. Уколико то не учине, онда ћемо прво послати ноту, а онда и физички макнути ограду” казао је Остојић, преноси Вечерњи лист.

Словенци су код граничног пријелаза Хармица жицу поставили на хрватски териториј тврде медији у Загребу.

Подсјетимо, хрватски министар унутрашњих послова Ранко Остојић сматра да је подизање жице на словеначкој граници према Хрватској бацање новца и да би ђелотворније било испуњавати договорене обавезе, у вези с чим је најавио иницијативу за нови састанак министара унутрашњих послова јер, како је казао, видеоконференције нису ђелотворне.

„Подизање жице је непотребно бацање новца. Пуно важније би било да направе привремено уточиште за избјеглице, капацитета као и ово наше, прилагођено за зимске увјете. Умјесто тога покушавају послати сигнал да се границе постепено затварају, а он има супротан ефект тако да још више људи долази“, изјавио је министар Остојић на конференцији за новинаре у транзитном центру за избјеглице у Славонском Броду.
Независне