Народна библиотека Требиње: Промовисана поетска књига „Дјеца пелен звијезда“ Душана Путице

 

ТРЕБИЊЕ │ У Народној библиотеци у Требињу синоћ је промовисана збирка пјесама „Дјеца пелен звијезда“ Душана Путице, пјесника и прозаисте који живи и ствара у Београду.

„Срећан сам као мало дијете кад сам у својој Херцеговини. Пелин је звијезда у Библији и то је наш пелин и знамо колико је то горка ствар. Поезију пишем успут и она ми дође да с времена на вријеме из себе ослободим емоције, енергију, да се ослободим свега“, истиче Путица за свој избор пјесама о различитим темама, које је писао посљедње четири деценије.

Његово прво књижевно вече у Требињу, из којег је за Београд отишао 1979.године, изазвало је велико интересовање публике.

Драгослав Бањак, предсједник Скупштине Града Требиња честитао је Путици на новом литерарном остварењу у име Града Требиња, а у музичком дијелу програма учествовао је пијаниста Бобо Вучур.

Душан Путица је рођен у Дубровнику. У Хуму је завршио основну школу, Војну гимназију у Београду, а Ваздухопловну техничку војну академију у Сарајеву. Од 1992. до 1995. године био је командант батаљона Требињске бригаде.

Објавио је 2009. године роман „Kапетанова гора“.

Радио Требиње