Насљеђе: Писмо Генералу Младићу, МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

ТРЕБИЊЕ I Удружење дјеце погинулих бораца “Насљеђе“ упутило је писмо Генералу Младићу, које су послали у Хаг, са жељом да се сјетимо свих оних који су створили Републику Српску, а налазе се у казаматима суда неправде у Хагу.

Из удружења кажу да је вријеме празника и да желе послати ријечи подршке, да знају да их нисмо, нити ћемо икада заборавити. Нити њих, нити све борце Војске и МУП-а Републике Српске – ствараоце наше отаџбине.

Писмо преносимо у цјелости:

Поштовани Генерале Младићу,

МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Овим ријечима поздрављају Вас синови и кћери Ваших бораца који су положили живот у Одбрамбено-отаџбинском рату, борећи се под Вашом командом за слободу, породице, огњишта, за Републику Српску, нашу отаџбину. Ми, њихови синови и кћери, са својим породицама и свима који Републику Српску носе у срцу, настављамо Вашу и борбу свих бораца Војске и МУП-а Републике Српске. Овај пут у миру, чувајући и његујући насљеђе које сте нам оставили – Републику Српску.

Чувамо и његујемо, и то ћемо радити док смо живи, културно-историјско насљеђе нашег народа, тековине Одбрамбено-отаџбинског рата, лик и дјело хероја Републике Српске – свих бораца Војске и МУП-а Републике Српске. Заступаћемо истину о Вашој борби и рату који је био као што му име каже Одбрамбени, а потом и Отаџбински у коме је створена Република Српска, а чији ствараоци сте били Ви и сви Борци Војске и МУП-а Републике Српске.

Генерале, овим ријечима желимо да Вам пружимо подршку, да истрајете и да се не предавате, као што се нисте предавали водећи нашу војску. Издржите све недаће и неправде које су пред Вама. Знајте да Вас сви ми подржавамо, као и сви они којима је Република Српска у срцу и да нећемо дозволити да се икада заборави борба свих вас који сте створили Републику Српску.

Наздравље Вам Бадњи дан, Божић и сви дани по Божићу!

Сви чланови „Удружења дјеце погинулих бораца Насљеђе“ са својим породицама.