Насловница пољског недјељника шокирала Европу

20160219120341_354852

ВАРШАВА | Насловница пољског недјељника „вСјеци“, на којој више тамнопутих руку покушава да стргну заставу Европске уније којом је огрнута жена бијеле пути, под насловом „Исламско силовање Европе“ – шокирала је Европу.

Насловница овог пољског недјељника је и топ тема друштвених мрежа, а један од коментара на Твитеру каже да је ријеч о „нечувеном утјеривању страха“ поменутом насловницом“, затим да је насловница инсприсана дугом историјом колонијалне пропаганде, као и онај у коме се насловница пореди са „италијанском фашистичком прпагандом током Другог свјетског рата“.

Иначе, Пољска не бјежи од прихвата избјеглица али само када је ријеч о женама, дјеци и старима.

Потпредсједник владе и министар културе Пјотр Глињски изјавио је раније да Пољска не жели економске мигранте јер, како је рекао, не виде разлог да се у тој земљи нађу млади мушкарци попут оних који су били актери изгреда током новогодишње ноћи у Келну.

У новогодишњој ноћи групе Африканаца и Арапа напале су, силовале и опљачкале жене у њемачким градовима, прије свега Келну, због чега је поднесено најмање 90 криичних пријава.

Након тог догађаја, министар унутрашњих послова и администрације Пољске Маријуш Блашчак најавио је темељнију и ригорознију контролу избјеглица.
Н.Н/РТРС