Наставак суђења, испаљени метак био кобан за Марка

20160208171937_352494
ТРЕБИЊЕ | Билећанин Немања Илић, којег терете за убиство Марка Бајовића (29) и рањавање његовог брата Милоша (31), које је починио пред билећким кафићем „Окретаљка“ у јулу прошле године, у браћу је испалио седам метака, установљено је вјештачењем, које је презентовано у Окружном суду у Требињу у наставку главног рочишта.

Илић је, судећи према образложењима Обрада Пиштињата, који је био дио полицијског тима и фотографисао лице мјеста, доказе и све релевантне трагове, само једним од тих метака погодио несрећног Марка и то директно у срце и овај је подлегао на лицу мјеста. У Милоша су испаљена четири метка, али је срећом остао жив, а два преостала су највјероватније отишла ка једном од аутомобила.

Све вријеме док је Пиштињат на слајдовима показивао фотографије лица мјеста, на којима је био и убијени Марко, његов брат Милош био је видно узбуђен па му је судски полицајац у једном моменту пришао и питао га је ли му слабо и хоће ли воде, на шта је овај само одмахнуо да не треба.

Осим Пиштињата, свједочили су и припадници полиције Тодор Пејовић, Марко Бабић и Неђо Шаренац на околности дешавања пред локалом „Окретаљка“.

Адвокат Мира Вучинић, Илићев бранилац, је инсистирала на одговорима зашто је полиција дозволила да се наруши лице мјеста и тиме и евентуални докази, јер је један од два пасата у којима су били Бајовићи накнадно помјерен с лица мјеста због уласка аутомобила Хитне помоћи.

За наредно рочиште, које је заказано за 7. март, предвиђена су свједочења још два припадника полиције и Дражена Дамјањука, вјештака који је радио обдукцију.

Весна Дука/Независне новине