Недељко Радић из Невесиња жртва оружаног напада у Сарајеву

nedjeljko radic

САРАЈЕВО/НЕВЕСИЊЕ │ У сарајевском насељу Рајловац синоћ око 19 часова догодила се пуцњава у којој су убијена два војника Оружаних снага БиХ.
Убијени војници су Недељко Радић (34) из Невесиња и Армин Салкић из Витеза. Они су радили на формацијским мјестима возача у батаљону Војне полиције Бригаде тактичке подршке.
Осумњичени за убиство војника ОС БиХ, Енес Омерагић извршио је самоубиство, потврдио је Драган Мектић, министар безбједности БиХ. Како је саопштено нападач Енес Омерагић разнио се бомбом у својој кући.
Према наводима сарајевских медија бивши наркоман и полицији од раније познати вјерски екстремиста Енес Омерагић је око 19.30 ушао у кладионицу „Пет плус“ која се налази у улици Сафета Зајке преко пута касарне Оружаних снага БиХ, и одмах пуцао из аутоматског оружја узвикујући „Алаху екбер“.
Том приликом је на лицу мјеста усмртио војнике Радића и Салкића . Истовремено лаше је рањен и трећи војник који је задобио лакше повреде главе и ван животне је опасности.
Након што је изашао из кладионице, Омерагић је пуцао и на оближњи аутобус. Том приликом су од крхотина стакла повређени возач аутобуса и два путника.

Енес Омерагић (34) се у полицијским документима води као припадник селафијског покрета, јављају сарајевски медији. Kако се наводи, неколико блиских Омерагићевих рођака на ратишту је у Сирији, али он, према досадашњим сазнањима, није био на ратишту у тој земљи. Упркос основаним сумњама које постоје у јавности у Сарајеву још увек није било званичних потврда да је ријеч о терористичком акту.
„За сада не можемо рећи да је ријеч о терористичком чину и док год не будемо нашли извршиоце и утврдили чињенице, односно колеге из МУП-а KС, нећемо се моћи одредити у том правцу“, изјавио је директор СИПА Перица Станић.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић, који се налази у посјети Паризу, рекао је да је упознат да су у Сарајеву убијене две особе и да постоји бојазан да се ради о терористичком чину. „Ако се потврди да се ради о тероризму, а постоји могућност да се то и догодило, онда је у питању безбедност грађана и морамо брзо и ефикасно деловати. Морамо се обрачунати с тим, да нам ти људи не би онемогућили нормалан живот“, рекао је Мектић.

Сви регионални и свјетски медији преносе вијест о убиству двојице припадника Оружаних снага БиХ.
Ројтерс наводи да су убијена два војника у главном граду Босне и Херцеговине и да је убица члан ултра-конзервативног селефијског покрета који је извршио самоубиство након што је полиција опколила кућу у којој се налазио након убиства војника.
Британски Дејлимејл наводи да су убијена два припадника оружаних снага када је нападач је ушао у кладионицу те је отворио ватру из аутоматског оружја.
Радио Невесиње