Невесињски коњички клуб гради хиподром

galop 22

НЕВЕСИЊЕ │ Коњички клуб „Галоп“ гради хиподром на локалитету Бољковаче, између Братачког луга и насеља Шурићи. Ако све буде текло према плановима, љубитељи коњичког спорта у Невесињу и региону  ускоро ће добити уређен  простор за приређивање коњских трка, рекреативно и туристичко јахање. То је, уз развијање и омасовљење коњичког спорта био један од главних циљева најмлађег спортског колектива у Невесињу формираног прије непуне двије године.

Предсједник клуба Стеван Телетина каже да је у плану изградња стазе дужине 1.600 метара и уређење читавог комплекса у чијем ће центру бити вјештачко језеро.

 – Жељели смо да још ове године за Невесињску олимпијаду приредимо трке, али је кишно прољеће одложило радове тако да са сигурношћу не можемо потврдити да ће стаза бити завршена до почетка традиционалне невесињске светковине – истиче Телетина. Најуспјешнији невесињски одгајивач коња очекује да се већ од наредне године централна манифестација Невесињске олимпијаде са традиционалним и витешким дисциплинама одржава на уређеном тркалишту.

У шталама  Коњичког клуба „Галоп“ тренутно се налази 11 грла арапске и енглеске пасмине. Судећи по недавним  наступима у Шапцу и Сремској Митровици пред  невесињским коњичким клубом је успјешна каријера.

Иначе, традиција одржавања коњских трга у Невесињу дуга је преко 140 година.

Радио Невесиње