НИКОЛИНА ЋОРИЋ међу најбољим студентима универзитета

Николина Ћорић, студент четврте године студијског програма Индустријско инжењерство за енергетику Факултета за производњу и менаџмент Требиње, добитник је плакете којом Универзитет у Источном Сарајеву награђује своје најбоље студенте.

„Наградили смо институције и појединце из јавног живота који су својим заслугама подстакли развој Универзитета, посебно наше најбоље студенте“, нагласио је ректор др Стево Пашалић на свечаној академији у Административном центру Владе РС, одржаној поводом дана и крсне славе Универзитета.

Николина не крије задовољство наградом за изузетан успјех током четири године студија, коју је добила као најбољи студент Факултета за производњу и менаџмент Требиње, са просјечном оцјеном 8,9.

„Ово је заиста лијепо и пријатно искуство, награђено је нас 17 најбољих студената свих факултета који дјелују у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву. Била сам почаствована и на додјели награде за најбољег студента ФПМ Требиње, на свечаности одржаној 15. децембра. Иза свега стоји велики рад, уз несебичну подршку и моје породице али и наших професора“, каже марљива студенткиња за Радио Требиње.

Признаје да је на почетку студирања уплашило сазнање да је наставни план и програм усмјерен углавном на машинство а не на економију, будући да је у нашем граду завршила средњу економску школу.

„Свидјело ми се, завољела сам техничке испите, наш факултет нам максимално излази у сусрет да имамо што више практичне врсте наставе“, прича Николина.

Са још десетак студената дио је пројекта о софтверском управљању ресурсима у производним предузећима.

„Ријеч је о пројекту нашег факултета и фирме ‘Systrax’, власништво Васа Вујичића, који се односи на обуку и инсталирање софтверског пакета управљања ресурсима у производним предузећима. На тај начин нам се пружа прилика да се у најбољем свјетлу представимо послодавцима, како бисмо, у будућности, лакше дошли до запослења“, каже Николина.

Студијски програм који завршава – индустријско инжењерство за енергетику сматра перспективним због све веће потребе човјечанства да се окреће обновљивим изворима и пројектима енергетске ефикасности.

Планира да до фебруара наредне године дипломира на ФПМ и поред 12 испита са посљедње академске године, а потом упише и мастер студије на овој високошколској институцији.

Себе у будућности види као успјешну пословну жену која се не боји изазова.

„Видим себе као пословну жену која прихвата и бори се са изазовима на најбољи могући начин. Наставићу да учим, да се усавршавам, живот је учење“, истиче за Радио Требиње млада Николина.

Подсјетимо, међу добитницима Повеље Универзитета у Источном Сарајеву је и Град Требиње.

В.М.