Niš: Pijan ljekar htio da operiše

333428_1
NIŠ l Ginekolog niškog Kliničkog centra došao je na posao u pripitom stanju, insistirao da obavi operaciju, a potom se potukao sa obezbeđenjem.
Kako prenose Južne vesti lekar B.T. je u krvi imao 2,09 promila alkohola, što je i potvrdio direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović.
Prema njegovim rečima, ginekolog je odbijao da napusti bolnicu iako ga je obezbeđenje upozoravalo da ne bi trebalo da u alkoholisanom stanju da bude na radnom mestu.
“Postupajući po zakonskoj proceduri, zatražili su od njega da se podvrgne alko-testu kojim je utvrđeno da lekar u krvi ima 2,09 promila alkohola u krvi. Posle toga radnici Službe obezbeđenja zamolili su ga da napusti kliniku, ali on ih je fizički napao i izazvao tuču, zbog čega je pozvana i policija“, navodi Radovanović.
Dok su svi čekali policiju doktor Todorović je hteo pacijentkinji da uradi kiretažu. Radovanović kaže da je čak i ušao u ordinaciju, ali da ga je dežurna sestra sprečila da započne intervenciju, a usprotivila se i pacijentkinja.
“Kako nam je rečeno, lekar je i sa njima dvema pokušao da se fizički obračuna. Čak je u jednom trenutku, izjavili su prisutni, doktor Todorović pokušao da na silu odvuče pacijentkinju u svoju lekarsku sobu, ali je stigla policija i sprečila ga u nameri“, kaže Radovanović.
Kolegijum Kliničkog centra odlučio je da suspenduje Todorovića i privremeno ga udalji s posla, a formirana je i komisija koja će započeti disciplinski postupak.
O ovom incidentu je Radovanović, kako kaže, lično obavestio ministra zdravlja Zlatibora Lončara, a niška policija, kako nam je potvrđeno, podnela je krivičnu prijavu protiv lekara zbog narušavanja javnog reda i mira.
B92