Нова година у Србији дочекана уз ватромет и музику

БЕОГРАД | У свим већим градовима Србије Нова година је дочекана весело, уз музику и ватромет.

Београђани и гости престонице у Нову годину ушли су уз музику Плавог оркестра и Бајаге и инструктора, те величанствени ватромет испред Скупшине Србије. Београђане 1. јануара очекује и традиционална манифестација „Улица отвореног срца“.

Бајага је на бину изашао око 23.30 часова и наступ је почео песмом „Још те волим“.

– Добро вече Београде и његови гости. Велико је задовољство са вама да дочекамо Нову годину. Хајде сада да размрдамо кукове уз стари добри рокенрол – рекао је Бајага.

Дочек је организован и на Новом Београду гдеј се такође неколико хиљада људи забављало уз Владу Георгиева и „Прљавог инспектора Блажу и Кљунове“, док је у Земуну организован наступ ЈУ групе.

Грађани и гости Новог Сада у 2017. годину ушли су уз наступ Здравка Чолића а на главној бини на Тргу слободе наступио је и „Биг бенд“ чији је специјални гост била Бојана Стаменов.

На Тргу Краља Милана у Нишу наступило је „Бијело дугме“.

У Крушевцу на главном градском тргу окупљене су забављали КУД „14. октобар“, „Рибља Чорба“ и „ЗАА“.

Суботичани су дочекали 2017. годину са Гоцом Тржан на централном градском тргу, док је Лепа Брена пјевала на Градском тргу у Чачку.

Дочек Нове године у Чачку изазвао је бурну реакцију јавности, па су грађани тако направили петицију да се откаже концерт Лепе Брене и да се новац донира у хуманитарне сврхе.

РТС