Нова изложба у градској галерији: Слике које отварају душу

a_izlozba_2

НЕВЕСИЊЕ I У Градској галерији отворена је ретроспективна изложба академских сликара Тање Пикуле и Сњежане Домазет. Бројни посјетиоци  имали су  прилику да виде радове из више циклуса ових умјетница које су се први пут представиле невесињској публици.

Говорећи о изложби, професорица Даница Ђурасовић нагласила је да су слике из различитих периода и да све на један необичан начин откривају душу и срце Тање Пикуле и Сњежане Домазет.

„Слике одишу љепотом и свјежином, боје су веома јасне, а у њима доминира плава боја, боја живота боја неба, дубине и то им даје једну посебну љепоту“, истакла је Ђурасовић.

Академски сликар Тања Пикула рекла  је да су Сњежанине и њене слике из ранијих циклуса  паралела између прошлости и садашњости и њихов доживљај тла на којем живе.

„Новије слике су поигравање са људском фигуром,наше продирање у суштину људског бића“, истакла је Пикула.

aizlozba_1

Све слике су рађене техником акрил на платну.

Ове умјетнице до сада су имале више заједничких изложби.

Тања Пикула је селектор Ликовне колоније Гацко-Клиње, а Сњежана Домазет  један од оснивача и потпредсједник  Удружења ликовних умјетника Источне Херцеговине.

Велики број љубитеља умјетности који се синоћ окупио у Градској галерији имао је прилику и да ужива у наступу пјевачке групе Симонида.

Радио Невесиње/Славенка Голијанин