Нови напад у Кабулу: Камиказе се дигле у ваздух

Џихадисти Исламске државе преузели су данас одговорност за напад на комплекс Војне академије у Кабулу, гдје је погинуло најмање пет особа.

Министарство одбране саопштило је да је напад почео рано јутрос првим бомбашким нападом камиказе у којем је погинуло пет и повријеђено десет војника. Извори блиски министарству навели су да је напад завршен, али та информација још није потврђена из независних извора.

„Двојица бомбаша самоубица су се дигла у ваздух. Другу двојицу су прије напада убиле наше снаге, а трећи је ухапшен жив. Снаге безбједности су заплијениле ракетни бацач, двије пушке Калашњиков и прслук са екплозивом“, навели су ти извори.

Исламска држава је убрзо преузела одговорност за напад преко поруке емитоване на мрежи Телеграм.

Специјалне снаге су упућене на лице мјеста, у велики комплекс Академије на око 40 хектара који се налази у западном дијелу Кабула.

То је трећи напад у Кабулу у посљедњих десет дана. У посљедњем нападу на Хитну помоћ у суботу, страдало је и повријеђено неколико стотина људи.

Кабул је био раније био мета напада талибана и разних џихадистичких група.

Авганистанске снаге безбједности боре се против талибанима од 2014. године, када су САД и НАТО званично окончале мисију у тој земљи.

Бета