Novi napadi na radnje Albanaca u Novom Sadu

20141017113015_268465

NOVI SAD | U Novom Sadu noćas je demilirano nekoliko lokala čiji su vlasnici Albanci, prenosi Radio 021.
Demolirana je pekara „Evropa“, koja se nalazi na Bulevaru Cara Lazara, pekara „As Pek “ je izgorjela, a kamenovan je i lokal „Baš ćevap“.
Kako prenosi Radio 021 „As Pek“ u Rumenačkoj 7 je skoro potpuno izgorio unutra pošto je u pekaru ubačen molotovljev koktel.
Objekat je sada zatvoren, a vatrogasci su intervenisali sa dva vozila i nekoliko vatrogasaca i spriječili da požar zahvati okolne lokale i stanove.
U pekaru „Evropa“ na Bulevaru cara Lazara grupa huligana je oko dva sata poslije ponoći upala i vrijeđala radnice po nacionalnoj osnovi.
Potom su bacili nekoliko kamenica na izlog.
Radnice su inače bile srpske i mađarske nacionalnosti, prenosi taj radio.
Za sada se ne zna da li su u pitanju isti počinioci.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa predstavnicima Policijske uprave Novi Sad obići će danas nekoliko novosadskih pekara koje su bile meta napada vandala u prethodnim danima.
Tokom dana, kako se dodaje u saopštenju iz kabineta gradonačelnika, planiran je obilazak pekara Evropa, As Pek, Baš ćevap i Vojvođanka.
I u toku jučerašnjeg dana vandali su napali nekoliko pekara čiji su vlasnici Albanci.
U Novom Sadu kamenovana je pekara „Vojvođanka“ u ulici Petra Drapšina u Novom Sadu, a u Somboru je spaljena pekara „Dva brata“, dok je na pekaru u Staroj Pazovi bačena je bomba.
Policija se ovim povodom nije izjašnjavala.
Napade su juče osudili predsjednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Pokrajinski ombudsman, Liberalno demokratske partija i Liga socijaldemokrata Vojvodine.
Agencije