Новинама до квалитетнијег управљања

ТРЕБИЊЕ │ У организацији требињског „Водовода“, Града Требиња и Удружења „Аквасан“ мреже у БиХ, данас је у нашем граду одржана конференција о управљању имовином јавних и комуналних предузећа и смањењу губитака на водоводној мрежи.

„Прије годину дана почели смо разговоре и пројекат и већ имамо значајне резултате. У софтвер смо убацили све елементе које тренутно посједујемо на водоводној мрежи“, истакао је директор требињског „Водовода“ Спасоје Радовић.

Радовић каже да ће се прикључити и секундарна мрежа и кућни прикључци, након чега ће сви корисници услуга „Водовода“ имати могућност да виде гдје су цијеви, на коме профилу и у коме дијелу.

„То је нешто што ће унаприједити пословање свих водоводних предузећа. У свему овоме је врло битно да имамо подршку Града Требиња и ‘Аквасан’ мреже, без којих не би ни почињали  овакав пројекат“, навео је Радовић.

Почасни предсједник „Аквасан“ мреже Санди Зулић каже да је требињски „Водовод“ показао да је веома предузимљив и активан, а томе свједочи резултат који су постигли након годину дана од почетка пројекта.

„Требињски Водовод се труди да новим идејама обогати пословање, а кад водоводна предузећа боље послују онда и грађани имају бољу услугу“, истакао је Зулић.

Мирко Ћурић, замјеник градоначелника Требиња, казао је да Град Требиње даје пуну подршку и овом пројекту и уопште предузећу „Водовод“.

„Можемо да будемо само поносни кад чујемо изјаве одговорних људи и оних који обилазе читаву регију и кажу да Требиње предњачи у много чему. Заједно са ХЕТ-ом у 2018. години – што из сопствених, што из кредитних средстава – Град Требиње ће уложити око 8 милиона марака у пројекте ‘Водовода’. Мислим да је то велика сума новца и да довољно говори колико је градска управа спремна да подржи овакве и сличне пројекте“, објаснио је Ћурић.

Он је додао да ће Град Требиње давати подршку свим предузећима која уводе новине на добробит грађана.

Требињски „Водовод“ прошлу годину завршио је са око 4 хиљаде КМ добити, што је први пут након више од деценије да је остварио позитиван пословни биланс.

„Аквасан“ мрежа БиХ је дио Пројекта добре управе у области вода и заштите околине, који је уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу у БиХ покренут с циљем да стручњаци из сектора вода и заштите околине у БиХ на заједничким састанцима и радионицама размјењују искуства и унапређују своја знања.

С.П.