Одбојкашице ЖОK „Леотар“ надомак Прве лиге Српске

У утакмици која је својим квалитетом превазилашла ранг такмичења, екипа Женског одбојкашког клуба /ЖОK/ „Леотар“ је резултатом 3-1 побиједила екипу Вележа из Невесиња.

Овом побједом Требињке су избориле пласман за доигравање за првака Друге одбојкашке лиге Републике Српске и тиме поновили прошлогодишњи успјех.

Први сет је био најнеизвјеснији у дуелу, Требињке су константно водиле а Невесињке стизале и на крају биле и у прилици да у своју корист ријеше сет. У другом сету одбокашице Вележа су биле много боље и заслужено изједначиле резултат.

У посљедња два сета, чланице ЖОK „Леотар“ су коначно одиграле како знају и умију и оствариле заслужену побједу.

Интересантно је да је Невесињкама одговарао и пораз од 3-2, али ипак нису успјеле да остваре жељени успјех.

“Давно је био почетак августа, кад смо почели припреме. На крају, читава сезона стане у једну утакмицу, и та утакмица морала је бити наша. Овакве утакмице не дозвољавају неразмишљање и опуштеност, концетрација мора бити максимална. Читаву седмицу смо инсистирали на једној ствари, а то је сервис. И онда нам то буде најгора категорија у игри, у прва два сета. Kад смо превазишли тај проблем све је било лакше. У сваком случају, ја сам заиста поносан што имам привилегију да радим са најбољом дјецом на свијету! Показали су карактер и храброст, то је велика ствар!”, каже тренер ЖОК“Леотар” Мишо Пешић.

У априлу ће услиједити завршни турнир за првака РС на коме ће наступити, најбоље четири екипе по регијама. У ЖОK “Леотар” кажу да ће конкурисати за организацију са жељом да остваре најбољи резултат у историји, пласман у Прву женску одбојкашку лигу РС.

Р.М.