Одржана трка у камену – Требиње вертикал 2018: Црногорци издоминирали

ТРЕБИЊЕ | У организацији Планинарског друштва „Вучји зуб“ данас је одржана  трка у камену – Требиње вертикал 2018, у мушкој и женској конкуренцији.  Трка је почела са обале ријеке Требишњице, поред Перовић моста,  а  на циљ , на врх планине Леотар први су стигли:  Милош Микић у мушкој  и Милуша Бошковић у женској конкуренцији. Они су се такмичили са 76 учесника из БиХ, Црне Горе и Хрватске .

„Ово је заиста дивна трка, осјећам се као да сам на свом терену. Вријеме је било одлично јер да није било оваквог вјетра не би било ни оваког узбуђења и добре авантуре. И да сам посљедња стигла, моји утисци би били исти.“ истакла је Бошковићева, која је  и обећала да ће доћи и сљедеће године.

Милош Микић је истрчао трку за 47 минута и 42 секунде.

„Услови су били веома тешки, пошто сам веома висок вјетар ме помјерао за неких пола метра током стазе. Трка у камену је оригинално издање, конкуренција је сјајна. Задовољство не кријем и у свој родни град се враћам са медаљом више.“, додао је Микић.

Досадашњи рекорд у трчању на Леотар  74-огодишњег Воја Прелевића,  најстаријег  учесника,  је сат и 13 минута.

„Надам се да ћу и данас успјети стићи до циља. Вријеме је добро, само да киша не падне.“ истакао је Прелевић прије почетка трке.

А најмлађи учесник је био деветогодишњи Јаков Перишић.

С.П.