Оливера Јефтић и Семуел Kиплимо побједници билећког полумаратона

БИЛЕЋА | Оливера Јевтић побједник је Првог билећког полумаратона у женској конкуренцији, а у мушкој конкуренцији најбржи је био Kенијац Семуел Kиплимо.

Стазу дугачку 21 километар друга је претрчала Недељка Стојков из Македоније, а трећа је била црногорска олимпијка Слађана Перуновић.

У мушкој конкуренцији друго мјесто је заузео Стефан Ђурковић, док је трећи био Милош Миловановић.

У главној трци, односно полумаратону, учествовало је 130 такмичара, док је на трци задовољства од пет километара учествовало више од 500 учесника.

Такмичари су истакли да је било задовољство учествовати на манифестацији и да су одушевљени и пријатно изненађени добром организацијом, али и стазом која није била напорна већ врло атрактивна.

Побједници, али и други учесници су свој долазак најавили и сљедеће године, изразивши наду да ће манифестација постати традиционална и још масовнија.

Јевтићева је истакла да се нада да ће у будуности Билећки полумаратон бити на мапи Европе и свијета.

Велика захвалност је упућена Љубу Тркљи, билећком маратонцу који је успио да у свој град доведе најпознатија имена маратона, учеснике олимпијада, европских и свјетских првенстава.

Главној трци претходила је трка млађих узраста.

Више од хиљаду грађана Билеће дошло је да подржи и бодри учеснике полумаратона.

За побједнике полумаратона израђени су посебни уникатни пехари од билећког камена.

Билећки полумаратон је једини у свијету који има своју химну.

Покровитељ полумаратона је предсједник Републике Српске Милорад Додик, а организатори општина Билећа и Завичајни клуб „Освит“.
Срна