Оптужујте, али кренуло је и хапшења ће бити

373123_1

САРАЈЕВО │ Посланици СББ-а у Представничком вијећу Парламентарне скупштине БиХ Дамир Арнаут и Мирсад Ђонлагић упутили су отворено питање министру безбједности БиХ Драгану Мектићу тражећи да им објасни уплитање у оперативни рад полиције и најаве „спектакуларних хапшења“, што је Мектић одлучно негирао.

Највише посланичких питања у Представничком вијећу Парламентарне скупштине БиХ упућено је државном министру безбједности Драгану Мектићу.

Све оптужбе Мектић је негирао казавши како ниједну одредбу закона није прекршио, те како само ради оно што су била предизборна обећања његове странке, а то је одлучна борба против криминала и корупције.

„Не видим у чему је проблем. Ја никада нисам споменуо ко ће бити ухапшен, само сам спомињао афере које су опште познате. С друге стране, ја немам оперативних овлашћења и никада се нисам умијешао у оперативне послове било које полицијске агенције. Џаба ме оптужујете, кренуло је и хапшења ће и даље бити“, казао је Мектић.

Арнаут је казао како је сама најава хапшења уплитање у оперативне послове полиције, што је поступање мимо овласти. На то је Мектић одговорио како то да се Фахрудину Радончићу није приговарало да се мијеша у оперативне послове полиције, када је забранио полицији да заустави демонстранте који су у јануару 2014. године девастирали зграду Предсједништва БиХ.

„Уколико се докаже да ја својим радом штетим БиХ, да штетим интеграцијама БиХ, ја ћу сносити посљедице, али вас увјеравам да је моје министарство у 2015. години остварило највећи напредак и надам се да ће се то наћи у сљедећем извјештају институција Европске уније“, закључио је Мектић.
БНТВ