Отворен ватрогасни дом у Невесињу

vatrogasci 1

НЕВЕСИЊЕ │ У Невесињу је јуче отворен нови Ватрогасни дом за потребе Територијалне ватрогасне јединице. У присуству запослених радника и гостију пресјечена је свечана врпца.

Невесињски ватрогасци су по први пут добили адекватне просторије за нормалан рад и смјештај опреме. Средства за изградњу објекта у сјеверном крилу бивше Касарне обезбијеђена су из буџета општине, а дио опреме је донација земљака из Србије.

Начелник општине Момчило Шиљеговић најавио је да ће почетком наредне године ватрогасци добити савремено возило вриједности 300.000 КМ.

„Завршили смо све процедуре и заједно са Ватрогасним савезом набавићемо возило које је неопходно за успјешне интервенције Ватрогасне јединице“, истакао је Шиљеговић.

Командир Територијалне ватрогасне јединице Драго Лакета уручио је захвалнице појединцима који су помогли у изградњи Ватрогасног дома.

Ватрогасно друштво у Невесињу основано је 1979. године, а рад је обновљен 1997. године. Општинска управна организација за ППЗ формирана је 2002. године, а од 2013. године ради као Територијална ватрогасна јединица.
Радио Невесиње