Отворена изложба „Жељезница у Требињу и околини кроз вријеме“

ТРЕБИЊЕ | „Жељезница у Требињу и околини кроз вријеме“, назив је изложбе која је у организацији Медија центра „Железнице Србије“ а.д. из Београда и Музеја Херцеговине Требиње вечерас отворена у требињском Музеју.

Аутор изложбе је Јосип Вебер, новинар и публициста, запослен у Медија центру „Железница Србије“. Он је истакао да је жељезница као дух још увијек присутна на овом простору, а фотографије је прикупљао преко 30 година.

„Овде је изложено преко 100 фотографија, од задњег одласка воза из Требиња до разних ствари везаних за железницу. Посебно истичем господина Риста Путицу из Требиња чији је отац био железничар и који ми је пуно помогао да прикупим неколико десетина фотографија везаних за Требиње.“, истакао је Вебер и додао да није желио да се фокусира само на Требиње,  јер је у нашем граду било и путника из Боке Kоторске, Дубровника, Никшића, па је оно било веома велики жељезнички центар тих година.

26. маја, 1976. године је прошао задњи путнички воз, из Никшића преко Билеће, Требиња, Хума, Поповог поља до Чапљине. Тај дан памти Ристо Маслеша из Требиња.

„И сад ми сузе иду на очи. Воз је тако сиреном завијао тужно наглашавајући посљедњу вожњу кроз Попово поље. Од тада је настало огромно расељавање људи из Поповог поља. Народ је у невјерици, не знајући шта ће да буде, напуштао те крајеве трбухом за крухом.“, прича Маслеша и додаје да бу било добро са се опет ова пруга направи јер је жељезница основ живота.

Зоран Милошевић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња је свечано отворивши изложбу рекао да је ова изложба плод сарадње Медија центра „Железнице Србије“ и Музеја Херцеговине и уврштена је у годишњи календар манифестације „Требињско културно љето“.

„Ово је одлична прилика за подсјећање на дан када је стигао први воз у Требиње, 1901. године. Тог дана је била приређена велика свечаност, што показују и ове фотографије. Жељезница је одиграла значајну улогу у оба свјетска рата и дуги низ година  била једино превозно средство у овом дијелу Херцеговине.“, казао је Милошевић и подсјетио да је изградњом бране у мјесту Гранчарево стара пруга је измештена на нову локацију.

„Сигуран сам да ће сви уживати у овој изложби. Старији са сјетом, а млади ће се упознати са тим како је некад изгледало све док је жељезница постојала.“, казао је Милошевић.

Изложби је претходила конференција , на тему „Међународна сарадња“ чији је организатор Савез за железничке иновације у ЈИ Европи СЕЕСАРИ.

Мирослав Стојичић, генерални директор „Железница Србије“ а.д. из Београда каже да оно што је важно за Требиње је оставштина уског колосјека која је 1976. године прекинута .

“Оно што је остало од овог дела пруге је недавно презентовано на Мокрој гори. То је тај део туристичке понуде који ми негујемо, чувамо и гајимо. Циљ наше данашње посете је пре свега алијанса СЕЕСАРИ, која је везана за земље овога региона. И ми смо изабрали Требиње да буде наш домаћин и он се односи на везивање свих железничких управа, институте, факултета који могу учинити да се железничка инфраструктура и капацитети унапреде и тамо где их нема развију”, објашњава Стојичић и додаје да оно што је значајно за овај дио је прошлост и историја и то је на дугом стратешком нивоу потребно разматрати.

“У једној лепој понуди као што постоји на Мокрој гори, то је шира тема, када то кажем, мора постојати заинтересованост и подршка влада  и једне и друге републике. Такође, потребно је да има и туристичке понуде. И то је сигурно потенцијал о коме треба размишљати и говорити. Наш задатак, пре свега је редовно функционисање саобраћаја железнице региона у коме се налазимо.”, закључио је Стојичић.

Након изложбе присутнима су приказана два кратка филма о жељезници, послије којих је приређен и коктел.

С.П.