Отворено игралиште у Горици

ТРЕБИЊЕ I У требињској мјесној заједници Горица данас је отворено дјечије игралиште, чију је изградњу  реализовао Центар за одрживи развој и екологију – ЦОРИЕ, у оквиру пројекта „Активизам младих у локалној заједници“.

Предсједник Центра за одрживи развој и екологију Александар Вукановић рекао је да су млади, као један од главних проблема у граду, указали на недостатак дјечијих игралишта у највећој требињској мјесној заједници.

„Изградња кутка за најмлађе у Горици је један дио пројекта, а други се односио на изградњу игралишта у градском парку. Мислим да ћемо са овим садржајима употпунити игру и забаву дјеце на овом простору и надамо се, да ћемо и у другим насељима изградити слична игралишта“, казао је он.

Укупна вриједност пројекта је 42.000 КМ.

Пројекат се реализује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану, којег финансира ЕУ, имплементира Развојни програм УН, а финансијски је подржан и од Града Требиња.

Мирко Ћурић, замјениик градоначелника Требиња истакао је да је ово један од два пројекта који су реализовани преко Ју-Ен, Ди-Пиа, које је градска администрација подржала са 25 процената укупних средстава, док је укупна вриједност оба пројаката  100.000 КМ.

Он је подсјетио да се други пројекат односи за побољшање услова рада Удружења родитеља дјеце и омладине „Сунце нам је заједничко.

Ћурић је најавио да ће кроз разне пројекте у овој и наредној години,  у требињскиом мјесним заједницама бити изграђенио још игралишта за најмлађе суграђане.

М.И.