Овако се Нијемци ругају политичарима

На паради у Келну, којој је присуствовало око 11.000 грађана и туриста, приказано је 85 инсталација са фигурама политичара, као и својеврсне карикатуре које исмијавају посљедње глобалне политичке догађаје.

Карневалска сезона у Њемачкој била је на врхунцу у понедјељак, кад су веселе параде у оквиру „Ружичастог понедјељка“ прошле кроз њемачке градове, попут Келна, Диселдорфа и Мајнца.

Канцеларка Ангела Меркел приказана је као „црна удовица“ која гази кости и лобање својих политичких противника.

У јесен прошле године, Меркелова је добила четврти мандат да води земљу. Многи сматрају да у Њемачкој нема политичара који би могао да замијени Меркелову која се сматра и фактичким лидером ЕУ.

Учесници Карневала потрудили су се да се подсмјехну америчком предсједнику Доналду Трампу који се могао видјети у срамној пози са руским медвједом.

Медвед носи натпис „руска афера“ а карикатура се односи на Трампове наводне везе са Русијом, што су и он и званична Москва више пута демантовали.

Британска премијерка Тереза Меј приказана је како рађа бебу наказу која би требало да буде „брегзит беба“.

Одлука грађана Велике Британије да напусте ЕУ жестоко је критикована у Њемачкој.

Ова карикатура исмијава посљедње еколошке скандале водећег њемачког произвођача аутомобила.

Фолксваген је неколико пута оптуживан за фалсификовање резултата еколошких тестова у посљедње двије године. Примјера ради, концерн је 2015. године био умијешан у фалсификовање резултата о емисији издувних гасова за своје дизел аутомобиле.

Осим тога, Фолксваген је оптужен да је финансирао контроверзна истраживања током којих су људи и мајмуни били принуђени да удишу гасове из аутомобилских мотора, како би се испитао утицај емисије гасова на њихово здравље.

РТРС