Ову торбу жели свака жена

20150730155434_318060Док Џејн Биркин и Хермес ратују око легендарне торбице која је настала прије 30 година и која носи име француске глумице, украјински бренд „Артбудо“, са сједиштем у Кијеву, луксузне торбе украшава малим сликарским ремек-дјелима.

Наиме, у жељи да на тржиште торби донесе нешто ново и другачије, „Артбуро“ се досјетио сјајне идеје која је освјежила постојећа издања култне Биркинке која је симбол истанчаног укуса, финансијске моћи и угледа.

„Артбуро“ омогућује клијентима да сами креирају „платно“ које ће се аплицирати на моделе који коштају око 4.000 долара. Апликација је, поред Биркинке, доступна и за осликавање торбе Келлy, коју је Хермес осмислио у част америчке глумице и монашке принцезе, Грејс Кели.

Тако је, на примјер, руска манекенка Ирина Шајк своју Биркинку украсила сопственим именом, док је Кање Вест одлучио да ће торбицу његове супруге Ким Кардашијан осликати њихова кћерка Норт.

Иначе, класична Биркинка се израђује од различитих вртса најфиније коже, а цијена се креће око 15.000 долара! Спорна верзија торбе због које је Џејн затражила да торба промијени име је израђена од крокодилске коже и кошта далеко више, невјероватних 36.000 америчких долара!

За израду ове Цроцо верзије је потребна кожа са два или три крокодила, а читав процес ове ручно израђене торбе траје између 18 и 25 сати.