Paradu u Podgorici čuva 1.800 policajaca

prajd podgorica
PODGORICA | Učesnici Parade ponosa u Podgorici, zakazane za 2. novembar, šetaće istom rutom kao i prošle godine jer je procjena policije da je trasa od hotela „Crna Gora“ do zgrade stare vlade najlakša za obezbjeđenje.
Maršrutu od 1.400 metara su, kako podsjećaju Vijesti, i ove godine odredili u Operativnom štabu Uprave policije, koji su se tokom prvog izdanja Prajda u crnogorskoj prijestonici uvjerili da je to najbolja dionica za bezbjednu šetnju učesnika Parade ponosa.
Operativni štab policije već je napravio i plan obezbjeđenja, prema kojem će kao i lani oko 1.800 opremljenih policajaca biti raspoređeno u pet bezbjednosnih prstenova u strogom centru Podgorice, ali i dijelu grada preko Morače.
Zbog visokorizičnog skupa, policija će u nedelju držati i svojevrsni „policijski čas“, pa će, kako je planirano, satima prije održavanja šetnje za saobraćaj biti zatvorene sve ulice u centru grada.
Podgoričkom dnevniku je u vrhu Uprave rečeno da su u proteklih nekoliko dana dobili i podatke da se određene grupacije i ove godine spremaju da nasiljem ispolje homofobiju.
Prva Parada ponosa u crnogorskoj prijestonici održana je 20. oktobra prošle godine i protekla je u znaku neviđenih policijskih mjera i žestokih sukoba policije sa protivnicima Prajda.
Agencije