Парламентарна комисија без расправе о учешћу припадника ОС на манифестацијама у Бањалуци

САРАЈЕВО I Већина чланова Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ, која засједа у Сарајеву, гласала је против приједлога да у дневни ред буде уврштено разматање учешћа припадника Оружаних снага БиХ на манифестацијама прославе Дана Републике Српске 8. и 9. јануара у Бањалуци.

Члан Комисије Хазим Ранчић предложио је да ова тачка буде уврштена у дневни ред, али је то одбијено након што је министар одбране БиХ Марина Пендеш подсјетила да је начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерала Анту Јелеча задужила да до 2. фебруара, са својим сарадницима, сачини извјештај у вези са поштовањем закона и процедура у вези са учешћем припадника Оружаних снага на прослави у Бањалуци.

Пендешова је раније изјавила да нема ништа спорно у ангажману почасне јединице Оружаних снага у Бањалуци, на коју предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић има право.

На дневном реду данашње сједнице Комисије за одбрану и безбједност, између осталог, налази се Информација Министарства одбране БиХ о документу Преглед одбране.

СРНА