Патријарх Иринеј са званичницима РС: Избјегавати језик мржње!

irinej i zvanicnici rs

БИЈЕЉИНА l У Владичанском двору у Бијељини данас је одржан састанак његове светости патријарха српског Иринеја и чланова Светог архијерејског синода са водећим политичким представницима Републике Српске, а протекао је у духу крилатице “Договор кућу гради”… речено је након састанка.

Састанку су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Скупштине Српске Недељко Чубриловић, српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, и први замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић.

Патријарх Иринеј је рекао да су на састанку довољно сагледали све проблеме и начине на које ријешити те проблеме, те да су договорили и неке оријентире како се понашати даље у будућности.

Додик је изјавио да се мора чешће разговарати на свим нивоима и да се тиме елиминишу сви неспоразуми. Ово је прилика да нагласимо потребу за јединством, поручио је Додик. Позвао је све на уздржано понашање и разговор.

Иванић је рекао да остаје да се неке нејасноће око Споразума Савјета министара и Исламске заједнице дефинишу, али да је јасан став СПЦ да се неће мјешти у тај Споразум.

Босић је изјавио да је договорено да се уважавају институције и тиме отвори њихова међусобна комуникација и да се престане користити језик који изазива тензије. Kазао је да би за све Србе било добро да се отворе канали у комуникацији међу српским представницима власти на свим нивоима.

Чубриловић је додао на крају су сви политичари пред патријархом били потпуно отворени и да су дошли до закључка да је Република Српска важнија од политике.

БН ТВ