PDP: Pošteni i uspravni – glasajte za promjene

PDP_Centralna Tribina naslovna
TREBINJE | Sve što je časno i čestito u Hercegovini mora izaći na izbore – da kažemo zbogom onima koji su u proteklih osam godina ponižavali narod i poništavali njegovu borbu za dostojanstveniji život, poručio je večeras sa centralne tribine PDP-a u Trebinju nosilac liste ove stranke za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedince 9 Slavko Vučurević.
Obećali su pompezno prije dva mjeseca da će zaposliti 60-oro djece poginulih boraca. Zaposlili su četvoro. A mi smo samo jutros četvoro djece iz te kategorije zaposlili da odrade svoj pripravnički staž. I nećemo se smiriti dok sve njih ne zbrinemo jer i oni treba da imaju svoj hljeb“, rekao je Vučurević dodajući da „građani Trebinja nemaju između čega da se dvoume“.
Lopovi i kriminalci, vi koji ste naučili da kroz život ne hodate, nego puzite – glasajte za SNSD. To je vaša ideologija. A svi vi koji ste pošteni i uspravni, koji hoćete da radite i želite dobro svojoj djeci i svome gradu – glasajte za promjene“, poručio je Vučurević.
On je istakao da je nakon neupješnih nastojanja da sruši gradsku vlasti, SNSD najposle pokušao da pritiscima na Centralnu izbornu komisiju isključi iz izborne trke one koji im smetaju. „Danas emisari SNSD-a kruže Trebinjem pozivajući narod da ne glasa za mene jer će se, vele, taj glas izgubiti. A ja im kažem glasajte za Slavka Vučurevića – i svaki taj glas doći će na pravo mjesto“, poručio je on.
„Kažu – nestaće Srpske ako oni ne pobjede, a ja vas pitam: ko će je bolje sačuvati – oni koji su davali svoje živote i dijelove svoga tijela za njenu odbranu, ili oni koji su se u to vrijeme bogatili na tuđoj muci“, zapitao je na tribini kandidat PDP-a za narodnog poslanika Zoran Pologoš, istakavši da će PDP pitanja boračkih prava riješiti sistemski i zakonom, koji će pravno „biti jači od svih drugih zakona“, a čega je preduslov pravičnija kategorizacija boraca.

Zatim ćemo nastaviti proces zapošljavanja, prvenstveno djece poginulih boraca, a na način kako je to radio gradonačelnik Slavko Vučurević – u protekle dvije godine zaposlio je preko 40-oro djece iz te kategorije“, rekao je Pologoš i dodao da je revizija potrebna i politici stambenog zbrinjavanja, te sistemu PIO odakle je „aktuelna vlast bez prava ostavila 41 hiljadu boraca“.
Ono što moramo odmah riješiti, kao prioritet nad prioritetima – to je uvođenje mjesečnog boračkog dodatka za nezaposlene borce. Bezuslovno! To je najmanje što možemo da učinimo za njih“, istakao je Pologoš.
Kandidat PDP-a za parlament BiH iz izborne jedinice 3 Ljiljana Radoičić istakla je „da se Trebinje našlo u nemilosti“, zato što je aktuelna vlast „narod podijelila na podobne i nepodobne“.
Uprkos tome, angažovanjem gradske uprave i gradonačelnika, Trebinje je ostvarilo saradnju sa investitorima, pa smo dobili nova dva tržna centra, a sutra postavljamo kamen temeljac i za treći. Dobili smo novu i modernu autobusku stanicu, renovirali Hitnu pomoć, a realizujemo i veliki projekat obnove vodovodnog sistema. Dakle, i u ovim otežanim uslovima, gradska vlast je pokazala kako se sa dogovorom odgovorno radi i složno gradi“, poručila je Radoičić.
R.S.