Писма чланова Предсједништва БиХ стигла у Хаг, чека се одлука

ХАГ I Амбасада БиХ у Холандији запримила је ново писмо Међународног суда правде за чланове Предсједништва БиХ, Младена Иванића, Драгана Човића и Бакира Изетбеговића, сазнаје Вечерњи лист.

У питању је потврда Суда да је ова институција запримила одговоре из канцеларије чланова Предсједништва упућена на писмо које је Међународни суд правде упутио у Сарајево крајем прошле седмице.

У првом писму из Међународног суда правде упућеном тројици чланова Предсједништва БиХ тражило се објашњење од све тројице везано уз легитимацију Сакиба Софтића као агента БиХ пред тим Судом, а у вези с подношењем захтјева за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид донесене 2007. године.

У писму Међународног суда правде наводи се да су овом Суду у вези с оспоравањем легитимитета писали предсједавајући Предсједништва БиХ, Младен Иванић и то 13. јула 2016., те министар вањских послова Игор Црнадак 3. фебруара 2017. године.

Регистрар Међународног суда правде у Хагу, који је потписао то прво писмо, обавјештава чланове Предсједништва да је захтјев за ревизију пресуде примљен на регистру Суда.

Међутим, како се наводи, на регистру су запримљена и два споменута писма Иванића и Црнатка.

Независне новине