Пливачи КВС „Леотар“ освојили пет медаља у Мостару

МОСТАР I Пливачи КВС „Леотар“ освојили су пет медаља на јуче одржаном Међународном пливачком митингу “Божићни куп“ у Мостару.

Златом се окитио Урош Кундачина (2000) у дисциплини 100м прсно, сребрену медаљу освојила је Теодора Краљевић (2005) у дисциплини 100м мјешовито, а она се окитила и бронзаном медаљом у дисциплини 50м леђно.

Бронзане медаље освојили су још Јован Вукоје (2005) у дисциплини 50м прсно, а у истој дисциплини, у својој старосној категорији и Вук Данојлић (2003).

„Веома нам је драго што смо добили позив да учествујемо на ЛЕН-а митингу у Мостару гдје су наши пливачи у веома јакој конкуренцији доказали да могу да се носе са квалитетним пливачима из Хрватске и Босне и Херцеговине. Имајући у виду да су на такмичењу у Мостару учествовали и репрезентативци Хрватске који ће наступати на предстојећем Европском првенству такмичење је било на високом нивоу. Поносни смо на постигнуте резултате и испливана времена наших пливача, које до краја године очекују још два такмичења“, истиче Вељко Пиљевић, тренер у КВС Леотар.

На пливачком митингу у Мостару наступило је 12 клубова из Хрватске и БиХ са 105 такмичара.

Радио Требиње